Vakantiehuis in Haamstede huren

vakantiehuis-haamstede-omgeving

Info omgeving Burgh-Haamstede

U kunt goed fietsen in de buurt van ons huis. Hieronder 1 van de vele fietstochten die vanaf ons huis te maken zijn.

Kop van Schouwen 33 KM gevarieerde tocht, door polder,Oosterschelde,strand, bos, duinen,voorngronden.

Hieronder ook een link voor en zeer mooie wandeling maar u kunt natuurlijk ook heerlijk over het strand wandelen of door de boswachterij.

Wandeling van 17 km.

Boswachterij Westerschouwen

Hier liggen de Meeuwenduinen, waar duizenden zilvermeeuwen, stormmeeuwen en kleine mantelmeeuwen van maart tot juli hun broedkolonies hebben. Aangrenzend liggen de Zeepeduinen waar u dankzij de dichte en gevarieerde begroeiing vele zangvogels zult tegen komen. In deze wat oudere binnenduinen vindt u vochtige valleien met duinmeertjes naast hoge duinruggen. Vrij rondlopende Shetlandpony’s zorgen er door begrazing voor dat het oorspronkelijke landschap zoveel mogelijk hersteld wordt. Sinds kort bloeien hier in het voorjaar weer zeldzame orchideeen.

Het hele jaar door vindt langs de kuststrook de vogeltrek plaats. In het najaar bereikt deze trek een hoogtepunt wanneer de stromen uit verschillende richtingen hier samen komen en – honderdduizenden vogels gezamenlijk op weg gaan naar overwinteringsplaatsen in het Zuiden.

Bossen

De Domeinen, het 300 hectare grote bos van de Boswachterij Westerschouwen biedt de wandelaar naast een unieke flora en fauna prachtige vergezichten. In de herfst zijn hier op sommige plaatsen wel 50 soorten paddestoelen te zien. U kunt dit gebied uitgebreid verken- nen dankzij een aantal uitgezette routes. Misschien heeft u in de wintermaanden het geluk een ree te zien, of een konijn of bunzing die uw pad kruist. Strandovergangen maken het u mogelijk een boswandeling te combineren met uitwaaien op het strand.

Zee
Schouwen-Duiveland heeft schitterende stranden: een kilometers lang lint van ongerepte schoonheid met aangrenzend een uniek duingebied. Burgh-Haamstede ligt op 16 kilometer afstand van Zierikzee op Schouwen-Duiveland; het meest noordelijke eiland van Zeeland dat zeer veel moois te bieden heeft. Ideaal voor strand- en natuurliefhebbers, watersporters (surfen, zeilen, kitesurfen enz.) wandelaars, fietsers, mountainbikers, duikers, zweefvliegers, golfers en liefhebbers van paardrijden in bos en aan het strand. Binnen een half uur ben je met de auto in prachtige plaatsen als Zierikzee, Veere, Domburg, Middelburg en heel veel pittoreske dorpjes. Ook attracties als Water- en deltapark Neeltje Jans, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen, Port Zeelande en Zwemparadijs de Roompot zijn dichtbij.
Achter de duinen en de dijken ligt het polderland van Schouwen-Duiveland met zijn levendige stadjes en karakteristieke dorpen die behoren tot de mooiste van Nederland. Omdat het eiland lange tijd een geïsoleerd bestaan heeft geleid is de eigen identiteit behouden gebleven. Zware industrie ontbreekt. Het platteland kent nog de rust en de ruimte die het eeuwenlang gekenmerkt heeft.
Burgh-Haamstede en de Westhoek hebben de breedste zandstranden van Zeeland. Schouwen-Duiveland beschikt over 1100 hectare bos- en duingebied met een rijke flora en fauna.


Haamstede-Romy-feb-2015-61
Haamstede-Romy-feb-2015-98 Strand Haamstedevakantiehuis-haamstede-omgeving

 

Nu ik hoop dat u nadat u mijn informatie heeft gezien en gelezen zin heeft gekregen om naar Haamstede te komen. Wilt u meer informatie of reserveren dan hoor ik dat graag.

Op ongeveer 15 minuten rijden van ons bevindt zich het attractiepark Neeltje Jans. Klik Hier om er naar toe te gaan